2019

Verslag Nieuwjaarsreceptie 19 jan. 2019 Gepost Door Gwendy | In Nieuws | op 24 januari 2019


Dit jaar bestaat de Sentse Badmintonclub 25 jaar en trakteerden we zaterdag 19 jan. onze leden op een nieuwjaarsreceptie. Klein en groot kon genieten van een assortiment hapjes en drankjes. Ook het college van Burgemeester en Schepenen mochten we verwelkomen, waarvoor onze dank.

Na de speech van onze voorzitter, Patriek Lehoucq, werd de burgemeester, Franki Van de Moere, samen met Schepen van Sport, Carlos Bonamie, verwend met ons eigen gebrouwd biertje “Het Sents Pluimken”. Ook onze leden mochten dit bier proeven en het viel goed in de smaak.

Erna konden we onze voeten onder tafel schuiven en genieten van een heus breughelmaal. Daarna werd er nog gezellig nagepraat en sommigen gingen aan de slag om een spelletje te kaarten.

Aan alle aanwezigen een grote dankjewel voor jullie massale opkomst en de gezellige avond.

Bezoek Yonexcentrum Gepost Door Gwendy | In Nieuws | op 24 januari 2019

Bezoek aan het Yonex centrum door de Sentse Badmintonclub.

Op 17/11/18 was het eindelijk zover. We verzamelden ’s middags aan de sporthal en reden richting Aartselaar. Ginder werden meteen de beachflags opgesteld want Yonex, here we are!

Nadat we ons geïnstalleerd hadden, kregen we een korte uitleg over het Yonex materiaal. Weetje: In de schoenen zit een bepaalde stof die zo schokdempend en veerkrachtig is dat, wanneer je er een ei op laat vallen dit niet breekt! We kregen de kans om schoenen en verschillende soorten raketten uit te zoeken en te testen. Een kleine intensieve opwarming stond op het programma waarbij we een demo kregen van onze Chinese vrijwilliger Anton. Onze Yonex-man hield ons nauwlettend in de gaten om onze speeltechnieken bij te schaven. Nadat we een paar wedstrijdjes gespeeld hadden, was het tijd om eens onze ‘smashen’ te laten zien. Zo fier als een gieter waren we op onze gescoorde punten.

De tijd vloog voorbij, iedereen kreeg nog een Yonex T-Shirt, drankje en hapje. Moe en tevreden keerden we huiswaarts.

Sentse Jeugd behaalt verschillende medailles op het Oost-Vlaamse jeugdkampioenschap!Gepost Door Gwendy | In Nieuws | op 9 maart 2019

Op 9 februari vond in Hamme het jeugdkampioenschap voor Oost-Vlaanderen plaats.

De Sentse jeugd vaardigde 3 spelers af : Kaylie Jones, zijn broer Jamie en Tess Vogelaere.

Alle drie de spelers deden het heel erg goed.

Kaylie Jones werd 2x provinciaal kampioen nl. 1 x in de categorie jongens enkel -13 en 1 x in de categorie jongens dubbel – 13. Van een topprestatie gesproken.

Zijn broer Jamie veroverde de zilveren medaille in de categorie jongens dubbel -17. Een geweldige prestatie omdat Jamie een leeftijdscategorie hoger speelde.

Tess Vogelaere eindigde  in de categorie meisjes enkel -15 op een derde plaats. Tevens een heel sterke prestatie. Het was de eerste keer dat Tess aan dergelijk groot tornooi deelnam en ze valt meteen in de prijzen. Dit ging niet onopgemerkt voorbij. Ze werd uitgenodigd door de hoofdcoach van de provinciale selectie en mag nu deel nemen aan de selectietrainingen in Wachtebeke.

De goede jeugdwerking en de vele uren trainingsarbeid van de jeugdspelers beginnen duidelijk hun vruchten af te werpen. Hopelijk zetten deze positieve resultaten de nieuwe jeugdspelers aan om in hun voetsporen te treden.

Frank Latomme


De fameuze “praline” challenge Gepost Door Gwendy | In Nieuws | op 9 maart 2019

Jajajajaaaa ook dit jaar was er een “Praline” challenge onder de deelnemers van de TOPtrainingen.

Ieder jaar heeft zo’n challenge plaats waarbij coach Frank, toptrainer Leonard Van Velzen uitdaagt om een badmintonopdracht met de spelers te verwezenlijken.

Indien het lukt trakteert Frank met pralines. Indien het niet lukt dan dienen de spelers een “lipdub” te doen…

Dit jaar was het de Peter Gade schijnslag aan het net…De opdracht bestond erin dat 10 van de 16 spelers deze slag zouden uitvoeren…
En jawel hoor ondanks zijn streng jury-optreden was Frankieboy eraan voor de moeite…

Aan iedereen proficiat en smakelijk. Volgend jaar staat er jullie terug een challenge te wachten.

Een paar filmpjes