Wedstrijdverslagen 2019

14/04/2019: RIP Sentse Bistroploeg!


Tot onze grote spijt melden wij het vredevol heengaan van Sentse 2H, voor sommigen beter gekend als de Sentse Bistroploeg.

De kapitein kon de doodsstrijd van zijn ploeg niet aanzien en ging als strafexpeditie hindernissen gaan overwinnen bij de VICkingen.

Jon, Leander, Simon en Dirk hebben de laatste stuiptrekkingen van dichtbij meegemaakt. Krügerman probeerde nog met 2 overwinningen de ploeg te reanimeren, maar alle hulp was te laat. Met 6-2 werd de ploeg uit zijn lijden verlost.

Bijna moesten Jon en Dirk ook uit hun lijden verlost worden met serieuze mankementen aan hun kathedralen.

De bubbels van Jon, waarvoor dank, mochten ook niet meer baten en toen werd er direct overgegaan tot de broodmaaltijd. De Urne was toen nog gevuld met mayonnaise.

 

SENTSE BISTROPLOEG 2H

 

Geboren op 2 september 2018                                                                   Overleden op 14 april 2019

 

Dit melden u met grote droefheid:

Vic(king) Van Hecke:                       Kapitein voor het leven en gaat over naar 1H
Simon Van den Bossche:                  alias Krügerman gaat met de botte bijl naar 1H
Geert Van Hecke:                            Heeft het einde niet gehaald met kuit- en schouderproblemen
John Van De Wynckel:                     alias Jon Sifon gaat in pensioen met schouderproblemen
Bernard Timmerman:                       The mayor of Bookwood without bread and beerkar
Seppe Welvaert:                             Overreden door een rode bestelwagen
Leander Cauwels:                             Is niet meer 4Sente, maar 4Ghent
Bart Dupré:                                     Rugproblemen, maar getraind door beroemd vampierenjager
Dirk Mercy:                                     alias Dark Dirk, afscheidnemend verslaggever met rotte kuiten.

De crematieplechtigheid zal in besloten kring gebeuren.

Blijken van medeleven en condoléances kunnen op Facebook of op de website nagelaten worden.

DD31 maart 19: Laatste thuismatch voor 2G


Vandaag speelden we de laatste thuismatch van Sentse 2G tegen Stekene.Sofie kon naast zichzelf rekenen op jeugdspelers Davina, Tess, Anton en niet-meer-zo-jeugdige Dirk met de zwarte kuit. Geen Tetkousen zoals Joris, maar goed voorzien van tape en een brace.
Supporters waren er aan beide zijden. Patriek en Els, De ouders van Tess en Davina, en de sympathiekste krullebol van Sente kwam ook eens langs. Geertje, bedankt voor de vele complimentjes! =;o)
De sluwe vossen van Stekene hadden al snel door dat Anton en Dirk nog niet veel hadden samen gespeeld en lieten hen alle kanten van het plein zien.
Davina en Tess verloren ook hun dubbelpartij.
Sofie bewees alweer haar superioriteit door zonder handdoek haar tegenstandster af te drogen in 2 korte sets.
Anton wou zijn tegenstander ook afdrogen, maar merkte dat hij geen handdoek mee had. Ondanks het feit dat hij die van Davina mocht gebruiken om zichzelf af te drogen, werd hij zelf afgedroogd. Positief is wel dat hij verschillende mooie pluimen, of “ballen” kon maken.
Dirk had zich voorgenomen om de kuit wat te sparen om zich volledig te kunnen geven voor de mix. Hij maakte er een geanimeerde match van, maar verloor met duidelijke cijfers.
Tess won haar eerste set met groot verschil. In de tweede was ze wat geïntimideerd door het roepen van de tegenpartij en is ze nog wat te braaf, maar ze wist de winst toch binnen te halen. Proficiat Tess met je eerste overwinning!
Sofie en Dirk begonnen goed aan hun mixmatch, maar in de tweede was de foutenlast te groot. Na het zoveelste meningsverschil in de derde, speelde Dirk wat nijdiger en harder, maar kon toch de pluim toch nog binnen houden en was de winst een feit.
Anton en Davina speelden een goeie match, maakten mooie punten, maar moesten het toch afleggen tegen de ervaren rot aan de overkant en zijn partner.
Zo werd het 3-5 voor Stekene!
Na het douchen met enkele verdwaalde wielerterroristen was het tijd voor het hoogtepunt van de dag.
Bij Stekene wisten ze dat er bij ons altijd lekker eten (spaghetti, crocque-monsieurs, …) en hadden daarom de helft van hun dorp meegebracht.
Ik denk wel dat er meer dan 16 mensen in Stekene wonen, maar Dirk had gelukkig voor voldoende sandwichen, zachte pistoleekes, brood, beleg, sla, wortelen, en tomattekes gezorgd.
Ondertussen werden de Bullseyes, die ze oneerbiedig Bullshits noemden, overvloedig gesmaakt.
Dirk en Ann hadden voor de verrassing voor een retrodessertje gezorgd: Saroma papkes! Blijkbaar voor de jeugdigen onbekend, want die dachten dat ze van bij de betere Turk kwamen. Ze hadden namelijk “shoarma”papkes begrepen. J
De Bullseye(of het uur minder slaap) deed zijn werk, want 1 speler dacht dat hij zijn sportzak kwijt was, maar eigenlijk stond die gewoon omgekeerd voor zijn neus!
Ondanks alle loftuigingen van Stekene moesten we zelf de afwas doen!
DD

24 maart 19: teweege voor tweegee!


Sentse 2G speelde tegen Gentse 7G, die ambitie hadden om tweede te worden, na het ongenaakbare Waarschoot dat duidelijk niet op zijn plaats zat in 5eprovinciale.

Sofie had enkele vriendjes gevonden om haar te vergezellen naar Mariakerke. Ze had de immer sympathieke Bart mee gebracht en na een tussenstop bij DnA nam Dirk het stuur over en reden ze op het dooie gemakske naar Bourgoyen.

Een klein half uurtje te vroeg, maar “totally relaxed” begon het wachten op de tegenstanders. Die waren ietsje later, eentje moest terug keren om haar schoenen te zoeken en de heren begonnen met elkaar te discussiëren op welk van de 12 pleinen er ging gespeeld worden.

Enfin, vanaf 20 na 8 hakten Ann en Sofie hun tegenstandsters in de pan.

Bij Bart en Dirk was het een grillpan, want het ging onverwacht vlotjes en de tegenstanders raakten lichtjes aangebrand.

Sofie walste over haar tegenstandster heen en won met de vinger in de neus.

Ann speelde goed, maar net niet goed genoeg om te kunnen winnen.

Dirk bakte er in zijn eerste set niets van, maar won de tweede. Helaas liep hij een kleine verrekking op en, met de handrem op, lukte het niet om de derde op zijn naam te schrijven. Ook het feit dat hij soms “te traag ziet” was ook een oorzaak.

Worries voor de mix met Sofie, maar gelukkig speelden de tegenstanders tegen elkaar en gingen de pluimen naar het midden, waardoor Dirk niet veel moest lopen en team DnS bijna letterlijk op 1 been konden winnen.

Bart had ondertussen zijn enkelmatch verloren van de Gentschen Buffalooooo.

Samen met Ann maakte hij er een driesetter van, maar trokken ze aan het kortste eindje. Wie het kortste eindje had, laat ik in het midden.

Eindstand was, net zoals in de heenronde 4-4.

Na het douchen stonden we daar weer wortel te schieten omdat de cafetaria niet open was en we niet wisten naar welke café ze gingen trekken. Ze kwamen er uiteindelijk toch door en we trokken te voet (na de auto eerst 100m dichter te hebben gezet) naar ’t Lammeke.

Daar was het weer wachten tegen dat de sandwichkes en beleg er waren. Na de zoektocht naar enkele messen waren we klaar om te vertrekken.

Ann had een Karmelietje gedronken en dat was blijkbaar een te grote hap uit het budget van Gentse, zodat er nen Euro moest bijgelegd worden. Geen probleem voor Dirk die prompt al zijn rostjes bij elkaar raapte zodat het verschuldigde bedrag kon geïnd worden.

 

Op de terugrit werd Dirk regelmatig berispt door de dame uit de auto dat hij moet opletten voor flitspalen en dat hij moe was en er rust aanbevolen was!

Allé, weer eenje om niet te vergeten.

DD

27 jan 19: Ik vaporiseer, jij vaporiseert, wij hebben gevaporiseerd!!

 

Op een regenachtige zondag werd de Sentse sporthal een heus slagveld. Voetballers, badmintonners, de marsman Zork en de immer sympathieke Mario hadden allen de sporthal geboekt. Zork vaporiseerde al snel de voetballers zodat Krugerman, Darth Dirk, Seppe, Leander en Zork zelf konden beginnen. Ook marsvrouwtje Stef en aardling Jon waren erbij!
Hun tegenstanders uit Evergem waren even professioneel en zonder pluimpjes testen begonnen we aan het spel.
Dirk en Zork speelden eerst. Ondanks de vertraagde beelden op Zorks netvlies door overmatig gebruik van Tripel Jules, wonnen ze overtuigend (21 – 12 en 21 – 4).
Dirk en Leander speelden erna. De jeugdigheid van Leander en expertise van Dirk zorgden voor een tweede klinkende overwinning (21 – 12 en 21 – 9).
Leander en Seppe stonden ondertussen al klaar voor de derde set en vaporiseerden hun vijanden (21 – 8 en 21 – 12).
In alle commotie en het winnen van zo veel sets begonnen enkele spelers groen te zien van ongeloof, behalve Zork dan… Die is al groen en besloot om eens een enkel te spelen voor zijn eerste dubbel. Rare jongens, die marsmannetjes. Zork haalde echter het grof geschut boven en kon zijn tegenstander verslaan met twee keer 21 – 6!
Om de tegenstander nog meer in verwarring te brengen speelden we erna weer een dubbeltje, namelijk de eerste waarin Zork en Krugerman de vijand ook versloegen met 21 – 10 en 21 – 17.
De enkels werden erna wel wat spannender. Krugerman won met 21 – 11 en 21 -14. Leander gaf ook alles en won zijn eerste enkel van het seizoen! Een spannende match met 24 – 22 en 21 – 15. Erna gaf ook Seppe, die blij was niet naar een familiefeest te moeten, een mooie show! Uit angst dat hij misschien naar huis zou moeten gaan als de familie er nog was, maakte hij er een driesetter van! Echter een winnende driesetter met 21 – 15, 18 – 21 en 21 – 17.
Voor het eerst kon de kapitein in de annalen van de bistroploeg schrijven dat we met 8-0 wonnen! We smeerden ook nog schuim op Jons hoofd en maakten pentagrammen met mosterd, ketchup en mayonaise. Bruin brood werd gretig rondgegooid en we lachten nog wat na. Toen keerde iedereen terug naar zijn luie zetel en Zork naar Mars! Waar hij trots vertelt over de eerste zege in 2019 van de bistroploeg !!!
Zork, the green Alien

12 jan 19: 2G wint 4fun!


Sentse 2G nam het vanavond op tegen onze Lembeekse vrienden met Sofie, Ann, Dirk en onze jeugd(ige)spelers Vic en Simon.Onze trouwste (en ook enige) supporter Stefanie was er ook bij.Het weerzien met “den Rudy”, de sympathieksten opa van Lembeke was hartelijk.

Back to business nu!

Ann en Sofie namen een goede start door set 1 makkelijk te winnen, maar gaven het uiteindelijk toch nog uit handen.

Vic de Viking en Dark Dirk zetten het goede teamwerk van vorige week verder en wonnen verdiend hun dubbelpartij.

“Evil Shuttle” Sofie won haar enkelmatch, ondanks het feit dat ze tegen 2 moest spelen. De dame aan de overkant was namelijk zwanger.

The Vic heeft bloed, zweet en tranen verloren, maar zijn enkelmatch niet. De vreugdekoprol na zijn winst was er bijna teveel aan, want het werd eventjes zwart.

De Sentse Anntilope wist haar partij in 3 sets winnend af te sluiten. Proficiat Ann met je eerste enkelwinst dit seizoen.

Krügerman was uit op revanche, want hij had in de heenronde nipt verloren van Bart. Ook nu weer was het enorm spannend en kregen de supporters waar voor hun geld. Helaas was het resultaat hetzelfde met 19-21 in de derde set.

The Dark Side Evil Shuttle en Dark Dirk (aka Fart Vader) wonnen hun eerste set vlotjes. De tweede ging heel gelijk op en ondanks enkele misverstandjes wonnen de ook de tweede. Sentse wint!

Krugerman en Ann zetten de kers op de taart door ook hun partij te winnen in 3 sets.

2-6 voor Sentse 2G.

Na afloop werden we getrakteerd op crocques met de nodige groenten. Waarvoor dank.Krügerman was met de auto, dus moest hij de eenheden toverdrank tot een minimum beperken.

Gelukkig had Dark Dirk dat ook gedaan, want op de terugweg moest hij blazen. Het politiebakske gaf, zoals verwacht, de “S” van Safe aan!

DD

5 jan 19: Bistro-toestanden in Lembeke


Sentse 1H mocht op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar de terugronde starten tegen de vriendjes uit Lembeke. Cpt. Gian met zijn nieuwe schoenen kon naast zijn sidekick Joris rekenen op een delegatie van het bistroteam, bestaande uit Vic & Dirk en een aantal supporters (Maxim, Stefanie, Simon, Sander …). Tegelijk speelde een ander team van Lembeke tegen de Pluimplukkers.

Joris & Gian gingen van start tegen Glenn & Hannes. Blijkbaar hebben ze al veel geleerd van trainer Van Velzen want het Sentse duo vond geen antwoord op hun uitstekend spel (zelfs Joris was enorm verbaasd) waardoor deze in 2 sets verloren ging (21-12 & 21-14)

De tweede dubbel tegen Boris & Anton verliep vlotter, een leuke wedstrijd met lange rally’s en mooie punten werd in 2 sets gewonnen: 21-18 & 21-13

De 2 andere dubbels werden gespeeld door het bistro-duo Vic & Dirk. De mix van ervaring & techniek met de fysiek & kracht resulteerde in 2 mooie overwinningen in 2 sets: 21-13 & 21-13 / 21-15 & 21-8

Joris kende niet veel moeite met zijn tegenstander in het enkelspel (21-15 & 21-7) en verzekerde ons al van minstens een punt.

Gian moest opnieuw tegen Boris waar hij in de heenronde nipt tegen verloor in het gemengde team, en ja hoor de geschiedenis herhaalde zich… verlies met tweemaal 19-21

Vic zijn tegenstander had duidelijk zijn dag niet, Vic kon rustig spelen en won gemakkelijk met 21-7 & 21-6. De zege was al binnen!

En onze veteraan Dirk zette de kers op de taart door zijn eerste enkel van het jaar te winnen in 3 sets (19-21, 21-11 & 21-12) en of hij daar blij mee was!

Een mooie 6-2 overwinning!

Mikal en Joris konden het niet laten om nog eens een setje tegen elkaar te spelen, waar Mikal alles uit de kast haalde maar het weer moest afleggen tegen onze Hollander. Vic & Gian werden ook uitgedaagd voor een matchke waar we vooral de ferme headshot zullen onthouden die Vic een van onze supporters bezorgde… de gevolgen waren nog de hele avond zichtbaar…

Na de douche waar de spelers van de pluimplukkers volgens hun traditie champagne drinken als ze minstens één set winnen werden de bistro – invloeden duidelijk zichtbaar… met vreemde hapjes die volgens kenner Simon eendenpenis konden zijn, Krüger – avonturen, een nieuwe status over het roze broekje van Simon, een misschien nieuwe uitdaging tussen Gian & Vic en vooral: het afsluiten van de kantine. Kortom een geslaagde avond. Bedankt spelers & supporters jullie waren geweldig J.

Gian(t)