De Zoetste Kwis 24 oktober 2020

Sentse Badmintonclub organiseert kwis voor het goede doel op 24/10/2020. Door de verstrengde maatregelen, covid-19, zijn we genoodzaakt deze leutige kwis te annuleren tot volgend jaar. Het is alweer enkele jaren geleden dat de Sentse Badmintonclub, kortweg SBC, 5 jaar op rij hun ludieke kwis organiseerden.

 

De opbrengst van “de zo(e)tste kwis” gaat integraal naar het goede doel.

 

Het goede doel is de Diabetes Liga, die sensibiliseert en fondsen werft voor onderzoek naar preventie en behandeling van diabetes.

Ruim 1 miljoen Belgen hebben diabetes, of prediabetes, waarvan 1/3 zelfs niet weet dat ze de ziekte hebben.

 

Dirk Mercy, zelf diabeet type I en auteur van de vorige kwissen en medeauteur van deze kwis, is badmintonspeler van SBC en dit jaar ambassadeur van de Diabetes Liga naar aanleiding van het Climbing For Life event. Met de fiets zal hij de mythische Galibier bedwingen, samen met zijn collega ambassadeurs, het Diabetes Liga Cycling team en minstens 2000 andere Belgen. Je kan de Alpencol met de fiets, lopend maar ook wandelend beklimmen.

 

Als 1 van de 7 Vlaamse ambassadeurs wordt Dirk 6 maanden begeleid door EnergyLab met voedings- en fietstrainingsschema’s. Zo aangetoond wordt dat je zelfs met diabetes is staat bent tot grote sportieve prestaties mits een goede voorbereiding. De grootste leverancier ter wereld van insuline, Novo Nordisk, heeft zelfs een wielerprofteam van enkel renners met diabetes type I.

Als tegenprestatie moet Dirk het Climbing For Life event promoten, de Diabetes Liga vertegenwoordigen en aan fondsenwerving doen.

 

Dat SBC het hart op de juiste plaats heeft, tonen ze door de opbrengst van de kwis integraal aan de Diabetes Liga te schenken!

Wil je ook een duit in het zakje doen, dan kan je dat via de website  https://steun.diabetes.be/.

Ga dan naar ambassadeur Dirk, klik op “steunen” en vul alle velden in. Je kan daar ook een fiscaal attest downloaden. Je gift gaat integraal naar de Diabetes Liga.

 

Wil je meer weten, of zelf deelnemen aan Climbing For Life, neem dan een kijkje op de website https://www.climbingforlife.be/.

 

Dirk Mercy