Wedstrijdverslagen 2017

26 november 2017: Veni, vidi, vici!


Vandaag werd het Tweede Sentse Legioen in de Sentse arena overvallen door enkele Wetterse Galliërs. Met de legionairs Geert, Vic, Bart, John, Leander en veteraan Simon trokken we ten strijde!

Centurio Vic had met 6 spelers dus hoge verwachtingen en gaf het bevel om de Galliërs te verslaan.

John en Bart begonnen tot grootse verbazing plots de 1ste dubbel te spelen. Geert en Vic hadden besloten de 4de dubbel te spelen. Geert en Vic wonnen, maar John en Bart lieten zich niet kennen en sleepten bijna de winst binnen.

Toen de mist opklaarde op het slagveld besloten we Simon op de vijand los te laten. Samen met Bart begonnen ze vol moed. Ze vochten als leeuwen, maar het mocht niet zijn. Twee keer 19-21. Mala Fortuna…

Ook Vic en Leander gaven er een lap op. Leanders jeugdigheid sleepte de overwinning binnen. De centurio keek en zei: ‘Bene Factis, quod ut eam!’

Met een 2-2 gingen de enkels dus het verschil maken. Ad Bellum schreeuwden we en we vlogen erin. Geert slaagde er vlot in de Galliër te vellen. Vic maakte het bijzonder spannend. Het werd beslist met een derde set waar hij won met 22-20. John maakte het ook spannend, maar overwon. De centurio was superbia. Daarnaast was hij ook zeer trots op Leander, die zijn enkel ook binnenhaalde. Vier gewonnen enkels, ik denk dat het een unicum is.

Zonder de mentale steun van de vele supporters hadden we nooit 6-2 gewonnen, waarvoor dank!

Dan rest de centurio nog het laatste woord: ‘Victoria, bene factis quod ego autem sum superbus!

VVH

24 november 2017: De Grote Manitoe is trots!


De Grote Manitou is trots! 6-4 voor Sentse 2H

Deze vrijdag rukte 2H, beter gekend als de bistroploeg, naar het verre Brakel. John, Bart, Dirk, Geert en Vic waren de krijgers van dienst.

De sfeer was goed in de lange autorit en Bart werd al herkend als De Straffe door een local. Het zag er dus naar uit dat de goden ons goed gezind waren.

Kapitein Vic mocht als eerste aanschouwen hoe Geert en Dirk het spannend maakten tegen twee jonge papooses. Ze wonnen echter mooi met 24-22 en 21-14. Bart en John kregen echter meer verzet en verloren hun match.

Daarna mocht Vic in actie komen en speelde hij met Dirk de tweede dubbel en met Geert de derde. Beide werden gewonnen, ondanks een tomahawkshuttle net onder het oog van Big Bald Belly.

Tijd voor vuurwater was het echter nog niet. Geert, Vic, Bart en John hadden nog een enkel te spelen en konden rekenen op chief Big Bald Belly voor mentale steun. Geert maakte het opnieuw spannend, jammer genoeg deze keer zonder happy end. Vic maakte het in twee sets af, met happy end. Bart en John lieten zich van hun sterkste kant zien, maar het mocht niet zijn.

Met de eindstand 4-4 kon Sentse zich kronen als overwinnaar. Enkele locals hadden nog zin om Dirk en Geert uit te dagen en kregen op hun dozen. Eindstand 5-4. Achteraf proefden we enkele locale vuurwaters. Geen hoogvliegers, maar Sentse won opnieuw in de cafetaria en sloot die ook af. Eindstand 6-4.

Na een uitputtende rit terug naar huis dronken we nog snel een Export bij John om de mooie avond af te sluiten. Opperhoofd Vic was trots op zijn krijgers.

VVH

19 november 2017: De ridders van de ronde shuttle aan de slag!


De Sentse Burcht werd bestormd door Evergemse rabauwen.

Baron Vic had zich omringd door zijn ridders van de ronde shuttle Geert, Bart, Dirk en Leander. Ridder “Ping” kan nog steeds het zwaard niet ter hand nemen en ridder John war op een ander strijdveld te vinden.

Helaas waren de Sentsche slotmuren niet opgewassen tegen het Evergemse geweld.

Nochtans konden de teams Geert-Dirk en Vic-Leander hun duels winnen en kon “De Leeuw van Sente” zijn enkelmatch winnen.

3 steekspelen winnen van de 8 was echter onvoldoende om de sluier van de jonkvrouwen te veroveren.

De Sentsche Deernes waren ook in een hevige strijd verwikkeld en konden een gelijkspel uit de wacht slepen.

Na al dit oorlogsgeweld werden de gewonden verzorgd en gewassen en werd een een heus feestmaal op tafel getoverd! Bedankt ridder Geert en de bevallige deernes Els en Sofie!

De tegenstanders kregen een oorkonde mee met de belofte  dat zij ons in de terugmatch ook culinair gingen verwennen.

Tot de volgende keer op het strijdperk.

DD

3 april 2017: Sentse 1H blijft in 3de provinciale!


Laat ons eerst beginnen met de wedstrijd van maandag 3/04. Joris, Tim, Bart D & Gian moesten het in de laatste match van 1H opnemen tegen Flee Shuttle Knesselare. Een zware dobber want ze hadden nog niet verloren dit seizoen en als ze wonnen werden ze kampioen in onze reeks. In de dubbels verloren Joris & Gian de eerste match met nipte cijfers, maar konden de 2de wedstrijd winnen in 3 sets. Tim & Bart hadden zware tegenstanders en gaven alles wat ze konden maar tevergeefs.. In de enkelmatchen verloor Joris opnieuw nipt en speelde Tim een geweldige partij maar verloor in 3 sets. Bart & Gian hadden ook geen kans tegen de verdiende kampioenen. Zeker geen schande en aan inzet geen gebrek. Eindstand 1-7.

Desondanks de nederlaag blijft Sentse1H in 3de provinciale. Omdat onze collega’s uit Lembeke wonnen tegen Hoge Wal Ertvelde degraderen zij uit onze reeks omdat wij meer wedstrijden hebben gewonnen. Al wens ik de sympathieke heren uit Ertvelde het allerbeste toe en dat ze maar rap terugkeren in 3de want het blijft toch een toffe ploeg om te ontmoeten. Het was een zwaar seizoen waar we toch hier en daar pijnlijke punten hebben laten liggen. Misschien kunnen we terug Tom recupereren volgend seizoen, zou geweldig zijn. Voor zijn eerste seizoen heeft Tim ons ook geweldig geholpen.. een aanwinst voor onze club! Verder bedank ik ook iedereen voor de inzet en de hulp. Er moet nog een vergadering komen over de toekomst van de competitieploegen maar ik hoop toch echt dat de ploeg in 3de blijft. We kunnen er maar uit leren en beter worden.. we shall see….

Gian

2 april 2017: VICtorie!


Op deze zonovergoten “Ronde Van Vlaanderendag” speelde Sentse 2G hun laatste thuismatch tegen Gentse 4G.

De ploeg bestond uit de drie dames Ann, Lissa en Tine en uit de 2 heren Vic en Bart.

Gelukkig hadden Vic en Bart hun pet niet mee, wan het was “huilen met de pet op”! Vic wou alles in 2 sets afwerken en dat lukte wonderwel, al had hij net iets anders in gedachten, denk ik.

CaptAnn en Lissa deden het een stuk beter en wonnen in 2 sets.

De enkelmatch van Vic werd ook in 2 sets afgewerkt, maar weer voor de verkeerde!

Bart deed het ook in 2 sets. Voor Sente welliswaar.

Tine kon ook in 2 sets winnen.

Lissa brak de ban, en ook haar racket, omdat ze 3 sets nodig had om Sentse 2G al zeker 1 punt te bezorgen.

Bart en Ann maakten teveel fouten in de eerste en verloren nipt de tweede set met 24-26. Dzjuu toch!

Vic hield zijn woord niet, maar het is hem vergeven, want hij en Tine hadden ook 3 sets nodig om te winnen. VICtorie!

Sentse 2G-Gentse 4G: 5-3

Dirk en Ann hadden voor hotdogs gezorgd en gelukkig was Simon ook van de partij om te helpen, want DnA hadden de hongerige buiken wat overschat!

Nog 1 matchke in Evergem voor Sentse 2G en het seizoen zit er weer op!

DD

19 maart 2017: Sentse 1H leeft nog!

Zondagmorgen 19/03 moest Sentse 1H het opnemen tegen de 3de in de stand, Lokerse 6H. Geert moest verstek geven wegens ziekte (iets verkeerds gegeten/gedronken op de Heizel?) waardoor het team bestond uit Gian, Joris, Vic en Tim. Tim had al een feestavond achter de rug met de titel in het volleybal, maar stond toch om 10u paraat om Sentse 1H bij te staan, knap!

Er konden iedere keer 2 dubbels tegelijk gespeeld worden. Joris & Gian moesten tegen B2 Thijs en C1 Tom en wonnen in 3 sets. De laatste set speelden ze heel geconcentreerd, waardoor deze met 21-9 gewonnen werd. In de 2de match was het uiteraard opnieuw tegen de B2 en andere C1 Laurens. Het werd een spannende wedstrijd maar opnieuw werd er gewonnen in 3 sets. In de laatste set was het 19-19, en toen viel de shuttle op één moment na tweemaal de net-rand te hebben geraakt gelukkig voor ons in het juiste veld. Uiteindelijk werd het 21-19.

Na de voorbije matchen pech te hebben gehad in hun dubbels, waren Vic & Tim niet te stuiten vandaag. Hun 2 dubbels werden beide gewonnen in 2 sets. Een mooie prestatie en opsteker voor beiden! Volgens Vic kwam het misschien door alcohol te nuttigen de avond ervoor… een nieuwe tactiek voor in de toekomst?

4-0 na de dubbels! Wie had dat gedacht…

In de enkels liet Joris de B2 alle hoeken van het veld zien… Er werd vlot gewonnen in 2 sets.. de 2de set werd zelfs 21-5!

Gian kon ook eindelijk nog eens vieren na een enkelpartij, hij had weinig moeite met Mathis en won ook in 2 vlotte sets.

Vic speelde een sterke partij maar verloor helaas in 3 sets.. er sneuvelde zelfs een racket van hem.. (niet van frustratie)

Tim speelde ook een sterke partij tegen een linkshandige, maar verloor ook nipt in 2 sets maar zeker goed gespeeld na de kampioenenviering!

Een mooie 6-2 overwinning! De eerste van het seizoen. Door deze zege kunnen we zelfs nog in 3de provinciale blijven.. Maar we hangen af van andere resultaten.. maar deze zege doet zeker deugd! Na de match speelden Joris & Gian nog een dubbeltje met de kinderen van Tim om misschien de opvolging te verzekeren en had Gian net genoeg voedsel voorzien op het nippertje door het forfait van Geert die voor de catering zou zorgen. Dit verslag is gemaakt na een verzoekje van Vic, die vond dat het al een tijdje geleden was waar ik hem helemaal in gelijk geef.. Misschien kan je nog voor een cartoontje zorgen Vic?

Gian(t)


10 december 2017: Een pyrrusoverwinning?

Ave Auxilium!


Het 2e Sentse Legioen bestaande uit Dirk, Simon, Bart, Gian en hun fiere centurion Vic ging gisteren de Aalsterse regio’s onveilig maken. De avond begon goed, we hadden per ongeluk ons omgekleed in de dameskleedkamer. Denkend aan de Vestaalse schoonheden gingen we de sporthal(3e grootste van Europa?) binnen, tot we de schoonheden van dichter konden bekijken en al snel onze kleren verlegden…

Met enige verwarring gingen we het veld op. Bart en Simon speelden sterk, maar verloren nipt met 18 en 19 punten. Ze moesten nog wennen aan het licht. Gian en Vic hadden ook even moeite met het licht en verloren de eerste set, maar na een motiverende speech à la Gladiator maakten ze de tegenstanders in.

Hierna kwam dreamteam Simon en Vic nog eens in actie. Spannende sets, maar overtuigend gewonnen. Simons voet stond zelfs even op de lijn bij de opslag. Een onverbiddelijke Voil Jeannet nam hierdoor het punt af. Gelukkig kreeg hij daar spijt van, de volgende pluim doorboorde hem bijna… Bart en Dirk maakten er ook hun werk van, maar verloren nipt.

Met een gelijke stand begonnen we aan de enkels. Gian verloor in twee sets van een sterke tegenstander. Vic slaagde erin de tegenstander te verslaan ter meerdere glorie van het legioen. Dirk weerde zich tegen een echte trucjesdoos, maar verloor. Hoogtepunt van de avond werd door Bart gespeeld. Na een slopende eerste set van 27 – 25 stond Bart klaar om geschiedenis te schrijven. En inderdaad, ook de tweede set haalde hij binnen en won daarmee zijn eerste enkel in de competitie! Proficiat Bart! Het legioen is trots op je.

4 – 4 dus… Met 321 punten voor Aalst, maar 322 voor Sentse. Een echte pyrrusoverwinning dus! Achteraf werden we nog op boterhammekes getrakteerd. De lokale kapitein verwende ons naar eigen zeggen, maar hij kent de bistroploeg nog niet… We kijken al uit naar hun terugkomst, dan maken we er gehakt van, om er een balleke van Vivianneke van te draaien ?

VVH