Nieuws

NIEUWS !!!  NIEUWS !!!   NIEUWS !!!   NIEUWS !!!   NIEUWS !!!   NIEUWS !!!   NIEUWS !!!   NIEUWS !!!   NIEUWS !!!   NIEUWS !!! 

JEUGDCUPTOR in Lokeren – Sentse jeugd op CENTRAL COURT


De JEUGDCUPTOR loopt stilletjes aan naar zijn einde. In Lokeren was het reeds het 8de van de in totaal 10 tornooien. Tess Vogelaere van de Sentse was zoals steeds present en begint een beetje naam en faam te verwerven. Ze speelt dan ook in de A-reeks bij de meisjes U15.

In Lokeren waren er veel inschrijvingen voor de JEUGDCUPTOR. Lokerse is een club met een Badmintonacademie en dus ook met veel talentrijke spelers. Tess is echter heel sterk bezig en ook voor dit tornooi bleek de tegenstand niet opgewassen tegen haar snel en aanvallend spel. Ze bereikte vlot de finale en daar mocht ze op het CENTRAL COURT spelen. Dit was een heel bijzondere ervaring. Een blauw badmintonveld volledig omringt met reclameboardings en een hoofdtribune. Haar tegenstandster Lola Galard van de Pluimplukkers bood in de eerste set stevig weerstand maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen het degelijke spel van Tess (21-15). In set 2 vond Tess beter haar ritme en won vlot met 21-9. Terug goud voor Tess.

Ze staat nu stevig aan de leiding met 88 punt voorsprong op Lola Galard. De titel is binnen handbereik.

JEUGDCUPTOR in Sint-Niklaas – DE MINTONS: 2 x podium voor Sentse JEUGDDe JEUGDCUPTOR is het provinciale tornooi waar jeugspelers het tegen elkaar opnemen in hun leeftijdscategorie. Er is zijn 10 tornooitjes (ongeveer iedere maand één).

Zaterdag was het de beurt aan de Mintons in Sint-Niklaas. Voor de Sentse deden Tess Vogelaere en Britt Mille mee.
Spannende wedstrijden voor hen…Britt deed het bijzonder goed, ze eindigde op een 3de plaats.
Voor Tess was het heel spannend. Ze kwam in haar eerste wedstrijd uit tegen de titelkandidate. De eerste set wist ze nipt binnen te halen met 23-21. Knap gedaan met supergoede rallys en heel slim spel. Set 2 ging een heel stuk makkelijker het werd 21-7. De tegenstand was gebroken. Eerste grote hindernis was genomen. Nu was het een kwestie van gefocust te blijven en de andere wedstrijd met goed en aanvallend badminton te winnen. Het ging heel vlot met  21-3 en 21-1, 21-11 en 21-10 werd gemakkelijk de finale bereikt.

Ook daar was Tess uitstekend op dreef 4-21 en 21-15.

Tess staat in de ranking op een 2de plaats, Britt staat op een mooie 5 de plaats.


Je ziet dat onze talenten- en clubtrainingen veel vruchten afwerpen. Het doet deugd als coach om die gasten zo enthousiast en zo goed te zien spelen. Echt plezierig…


Proficiat aan de 2 jeugdspelers…hopelijk volgen er nog meer